Fördelarna med ultraljudstvätt för persienner

rengör dina persienner med en ultraljudstvätt

Damm kan byggas upp snabbt och ibland räcker inte vanliga hushållsrengöringsartiklar till för att bli av med det. Om persiennerna för dina fönster hemma eller på kontoret inte har tvättats på länge kan du märka av en drastisk uppbyggnad av damm och pollen. Dessutom kan försök att rengöra ett stort antal persienner på ett företag vara arbetskrävande. På grund av detta skulle det behövas en apparat med mer styrka för att slutföra jobbet. I det här fallet skulle en ultraljudstvätt vara väl på sin plats för att eliminera damm som har byggt upp under lång tid göra arbete i stor skala mycket mer effektivt. Ultraljudstvättar för fönster är mycket bra på att avlägsna smuts och damm som har bildat tjocka lager, vilket möjliggör en av de djupaste tvättarna som är möjliga för fönster.

Hur fungerar ultraljudstvätt för persienner

En ultraljudstvätt använder högfrekventa ljudvågor för att avlägsna uppbyggnad av smuts, pollen och damm på beläggningarna. De innehåller en liten akustisk omvandlare som omvandlar el till ljudvågor. Efter att ha placerat draperierna i kammaren så skapar ljudvågorna en vibration som gör det möjligt för maskinen att bryta ner bitar av damm och smuts. Ljudvågorna fungerar genom att skapa hålrum eller bubblor i vattnet. Vattendropparna störs sedan på en mikroskopisk nivå, och de bryts därefter ifrån varandra, vilket orsakar ett litet hålrum mellan dropparna. När detta hålrum inträffar, studsar vattendropparna sedan tillbaka, vilket gör att bubblorna fylls på igen.

Små vattendroppar – Bra för fönsterbehandling

Denna rörelse av vattendroppar i mycket liten skala gör det möjligt att producera en djup tvätt, vilket gör den till ett av de bästa alternativen för fönsterbehandlingar. Vattendropparna tar bort damm och smuts som har sugits in i små sprickor.

Kemiska lösningar för rengöring av persienner

Många industristandardenheter använder även kemiska lösningar. Detta gör att kammaren kan få större effekt på draperierna eller persiennerna på grövre jobb. Dessa kamrar som bara använder vatten är ofta inte tillräckligt effektfulla för att göra jobbet, särskilt om persiennerna eller gardinerna kräver en djuprensning på grund av något som rost eller fett. Så i stället använder många enheter medel som kan ta bort tunga fläckar. Andra medel används för att minska ytspänningen i vattnet, vilket möjliggör att större vattenhåligheter skapas av ljudvågorna. Större vattenhåligheter skulle öka energiproduktionen som skapas av vattnets rörelse, vilket ger ett bättre resultat.

Låt en städfirma tvätta dina fönster och persienner korrekt

Det är viktigt att notera att det här inte steriliserar persiennerna eller draperierna. Snarare är det yttersta målet att ta bort damm, smuts, fett eller rost som kan ha byggts upp över tiden. För hem och företag som behöver service i stor skala, skulle det vara bättra att anlita en rekommenderad städfirma i Örnsköldsvik för fönsterbehandlingar som erbjuder ultraljudstvättning. Dessa verktyg har använts i många branscher under de senaste 50 åren. Och tekniken används i stor utsträckning som ett sätt att underhålla och rengöra elektroniska apparater. Detta gäller också för gardiner och persienner, vilket kan kräva mer än bara din vardagliga tvättning.